fbpx

Sailing Through the Tree Lined Track in Logan

Slacks Creek Corridor
Client - Logan City Council
Designer - Forrest Gillham, Surya Graf + Charles Wentworth
Year - 2020
Awards - 2020 SIT Furniture Design Award

Context

The Slacks Creek Catchment Recovery Project has a vision for a vibrant, green corridor bringing people and nature together, inspiring healthy living and creativity. The colour Yellow was specifically selected to give tangible and visible form as the embodiment of the project’s vision. Yellow is the colour of sunshine. It’s associated with joy, happiness, intellect, and energy.

Considerations

The general design principle for the project provides lightweight feature forms that wrap over the top of base modules, which anchor the elements to the surrounding landscape. In direct reference to the nature of the site, the design includes some components that feature the steel flowing like water across the concrete modules and folded origami paper shapes perched on posts with undulating levels. This effect has also been applied to a variety of seating types, as well as signage and wayfinding elements, shade structures, and picnic settings. These can be used individually and with one another to create a variety of configurations that encourage exploration and play.

Opportunities

Street and Garden were invited, through a tender process, to collaborate with the community to showcase local artwork, celebrate the area’s history, engage with schools and industry alike to provide a space that is personalised by the residents of Slacks Creek. This relationship is integral to the ever changing face of the project ensuring a public space that creates unique and engaging landmarks throughout the entire Slacks Creek Corridor.